Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorAyaz, Yıldız
dc.contributor.authorKaplan, Yusuf Ziya
dc.contributor.authorAyaz, Naim Deniz
dc.contributor.authorAksoy, H. Mihriban
dc.date.accessioned2020-06-25T14:41:55Z
dc.date.available2020-06-25T14:41:55Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.citationAyaz, Y., Kaplan, Y. Z., Ayaz, N. D., Aksoy, H. M. (2012). Et ürünlerinin histolojik muayenesi. Etlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisi, 23(2), 49 - 56.en_US
dc.identifier.issn1016-3573
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRNNU16YzBOQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/1001
dc.description.abstractBu çalışmada, 2011 ile 2012 yıllarında Veteriner Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Gıda Kontrol Laboratuarına gönderilen 842 et ürününün (salam, sosis, sucuk ve ısı işlemi görmüş sucuk) bileşiminde doku ve iç organ varlığının histolojik muayene ile belirlenmesi amaçlanmıştır. Yapılan histolojik analizler neticesinde 2011 yılında incelenen 393 örneğin 45’inde (%11,5), 2012 yılında 449 örneğin 66’sında (%14,7) başta kıkırdak doku ve deriye ait epitel doku olmak üzere iç organlara ait hücresel yapılar tespit edilmiş olup toplam 842 örnekten 111’inin (%13,2) ulusal standartlara uygun olmadığı belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study was to detect tissue and internal organs in 842 meat products (salami, sausage and heat-treated sucuk) that were send to Veterinary Control Central Research Institute Food Control Laboratory in 2011 and 2012 by histological analyze. According to the histological analysis in 2011, 45 (11.5%) of the 393 samples and in 2012, 66 (14.7%) of the 449 samples, cartilage tissue, skin epithelial tissue and various internal organ cells were detected. In the study, 111 (13,2 %) out of 842 meat products were not appropriate to national standards.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleEt ürünlerinin histolojik muayenesien_US
dc.title.alternativeHistological analysis of meat productsen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentKırıkkale Üniversitesien_US
dc.identifier.volume23en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage49en_US
dc.identifier.endpage56en_US
dc.relation.journalEtlik Veteriner Mikrobiyoloji Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster