Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYiğit, Ayşe Arzu
dc.contributor.authorŞireli, Meltem
dc.contributor.authorÇavuş, Tamer
dc.contributor.authorEmre, Bahri
dc.date.accessioned2020-06-25T14:45:42Z
dc.date.available2020-06-25T14:45:42Z
dc.date.issued1998
dc.identifier.citationYiğit, A. A., Şireli, M., Çavuş, T., Emre, B. (1998). Yumurta kolesterolünün kolorimetrik ve enzimatik yöntemle belirlenmesi. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 45(2-3), 215 - 219.en_US
dc.identifier.issn1300-0861
dc.identifier.issn1308-2817
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpRek5qZzQ=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/1065
dc.description.abstractAraştırma Hisex Brown ırkı ticari yumurtacı melez tavukların yumurta sarılarında kolesterol değerlerinin belirlenmesi amacıyla yapıldı. Çalışmada 57 haftalık yumurtacı tavukların yumurtaları kullanıldı. Toplam 30 adet yumurta 5 dakika kaynatıldıktan sonra sarıları ayrıldı. Her bir yumurta sarısından birer gram tartıldıktan sonra homojenize edildi ve özütleri çıkarıldı. Bu özütlerin kolorimetrik ve enzimatik yöntemle kolesterol değerleri belirlendi. Kolorimetrik yöntemle ölçülen yumurta sarısının kolesterol değeri (16.51 2.54 mg/g), enzimatik yöntemle ölçülen kolesterol değerinden (14.64 2.92 mg) biraz yüksek bulundu (p0.001). Her iki yöntemle aynı özütlerden belirlenen kolesterol değerleri arasında korelasyon (r 0.7965) bulundu (p0.001).en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the cholesterol values in egg-yolk of commercial Hisex-Brown chicken. In this study the eggs taken from 57 weeks of chicken were used. The egg yolks were separated after boiling the total of 30 eggs for 5 min. The each of egg yolk was weighed as one gram and than they were homogenized and extracted. The cholesterol values of extractions were determined by colorimetric and enzymatic methods. The cholesterol values of egg yolk measured with colorimetric method (16.51 ± 2.54 mg/g) were slightly higher than the values, measured with enzymatic method (14.64 2.92 mg/g). The correlation (r 0.7965) was found between the each of two methods in cholesterol values determined from the same extracts (p<0.001).en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleYumurta kolesterolünün kolorimetrik ve enzimatik yöntemle belirlenmesien_US
dc.title.alternativeDetermination of egg cholesterol by using colorimetric and enzmatic methods.en_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentKırıkkale Üniversitesien_US
dc.identifier.volume45en_US
dc.identifier.issue2-3en_US
dc.identifier.startpage215en_US
dc.identifier.endpage219en_US
dc.relation.journalAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster