Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKısa, Üçler
dc.contributor.authorOlgun, Abdullah
dc.contributor.authorAkman, Şerif
dc.contributor.authorKutluay, Türker
dc.date.accessioned2020-06-25T14:45:43Z
dc.date.available2020-06-25T14:45:43Z
dc.date.issued1999
dc.identifier.citationBu yayın açık erişimli değildir.en_US
dc.identifier.issn1302-0471
dc.identifier.issn2146-8052
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TnpVMk1qST0=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/1089
dc.description.abstractTüre özgü ortalama ve maksimum yaşam sürelerini uzatan ve yaşa bağlı olarak ortaya çıkan hastalıkları geciktirdiği bilinen en etkili yöntem olan uzun süreli kalori kısıtlamasının (KK) etki mekanizmasıyla ilgili hipotezlerden biri de serbest radikal oluşumunun azalmasıdır. Bu çalışmada, KK'nın farelerde lipid peroksidasyonuna etkisini incelemek için kas dokusunda TBARS (Tiyobarbitürikasit ile reaksiyona giren maddeler) düzeyleri ölçüldü. KK uygulanan grupta, TBARS düzeyleri kontrol grubuna göre daha düşük olarak tespit edildi (p0.0248) ve bu bulgunun yaşlanmanın serbest radikal hasarı teorisiyle uyumlu olabileceği değerlendirildi.en_US
dc.description.abstractLong term caloric restriction (CR) is the best method known which increases species specific maximum life span and postpones age dependent diseases. One of the hypotheses about the mechanism of the OR's effect is the reduction of free radical production. In this study, in order to investigate the effect of CR on lipid peroxidation, muscle tissue TBARS (Thiobarbituric acid reaction substances) levels were measured. In the CR group TBARS levels were found significantly low than the control group (p0.0248). This finding has been thought to be evaluated in accordance with the free radical theory of aging.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectGenel ve Dahili Tıpen_US
dc.titleUzun süreli kalori kısıtlamasının lipid peroksidasyonuna etkisien_US
dc.title.alternativeEffect of long term caloric restriction on lipid peroxidationen_US
dc.typeotheren_US
dc.contributor.departmentKırıkkale Üniversitesien_US
dc.identifier.volume41en_US
dc.identifier.issue4en_US
dc.identifier.startpage410en_US
dc.identifier.endpage413en_US
dc.relation.journalGülhane Tıp Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster