Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDoğru, Kasımoğlu Aylin
dc.contributor.authorAyaz, Naim Deniz
dc.date.accessioned2020-06-25T14:46:17Z
dc.date.available2020-06-25T14:46:17Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.citationDoğru, K. A., Ayaz, N. D. (2009). Farklı peynir çeşitlerinde $B_{12}$ vitamini ve folik asit düzeyleri. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 56(3), 187 - 191.en_US
dc.identifier.issn1300-0861
dc.identifier.issn1308-2817
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/T1RFMU16UTA=
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/1333
dc.description.abstractÇalışmada, 30’ar adet beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri ve mihaliç peyniri olmak üzere toplam 120 peynir örneği, B12 vitamini ve folik asit içeriği yönünden Radio Protein Binding Assay (RPBA) ile incelenmiştir. Peynir örneklerinde belirlenen ortalama B12 vitamini ve folik asit miktarları beyaz peynir, kaşar peyniri, tulum peyniri ve mihaliç peynirinin 100 gramında sırasıyla 0.93 / 11.12 ?g, 0.76 / 6.51 ?g, 0.77 / 6.35 ?g ve 0.49 / 4.3 ?g dır. Çalışma verileri, incelenen peynir örneklerinin B12 vitamini ve folik asit yönünden fakir olduğunu, günlük B12 vitamini ve folik asit ihtiyacını karşılayamayacaklarını göstermektedir.en_US
dc.description.abstractIn this study, a total of 120 cheese samples including 30 Turkish white brined cheese, 30 kashar cheese, 30 tulum cheese, and 30 mihalic cheese samples were investigated for vitamin B12 and folic acid contents using Radio Protein Binding Assay (RPBA). The average vitamin B12 and folate levels in 100 g of each of the white cheese, kashar cheese, tulum cheese, and mihalic cheese was determined as 0.93 / 11.12 µg, 0.76 / 6.51 µg, 0.77 / 6.35 µg and 0.49 / 4.3 µg, respectively. These results show that the investigated cheese samples have poor vitamin B12 and folic acid content. Therefore they are insufficient for daily intake of vitamin B12 and folic acid.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleFarklı peynir çeşitlerinde B12 vitamini ve folik asit düzeylerien_US
dc.title.alternativeLevels of vitamin B12 and folic acid in different cheese typesen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentKırıkkale Üniversitesien_US
dc.identifier.volume56en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage187en_US
dc.identifier.endpage191en_US
dc.relation.journalAnkara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster