Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorÖzbek, Aşır
dc.contributor.authorErol, Emel
dc.date.accessioned2021-01-16T19:01:05Z
dc.date.available2021-01-16T19:01:05Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/15273
dc.descriptionYÖK Tez ID: 572786en_US
dc.description.abstractErol, Emel, "Yem Sanayisinde Faaliyette Bulunan İşletmelerin İş Sağlığı ve Güvenliği Açısından Karşılaştırılması", Yüksek Lisans Tezi,KIRIKKALE,2019 İş sağlığı ve güvenliği son dönemlerde önemi giderek artan bir konu haline gelmiştir. Bu kültürün oluşması hem işletme hem de çalışan için önemsenmesi gereken bir husustur. Bu çalışmanın amacı işletmelerdeki iş sağlığı ve güvenliği önlemlerinin alınması konusunda karşılaştırmalı bir analiz yaparak işletmelerin bu konudaki mevcut durumunu ortaya koyabilmektir.Bu doğrultuda Kırıkkale'de bulunan 3 adet yem firması seçilmiş ve firmalar, uzmanlar tarafından belirlenen 11 adet kriter baz alınarak kendi aralarında değerlendirilmiştir. Değerlendirmeler yapılırken çok kriterli karar verme yöntemlerinden yararlanılmıştır. Kriter ağırlıklarının belirlenmesinde Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) kullanılırken, sıralamaya ulaşmak için Additive Ratio Assesment (ARAS) ve Technique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution (TOPSIS) yöntemleri kullanılmıştır. Uygulamanın tamamlanmasının ardından firmaların hangi noktada iyi hangi noktada eksik oldukları saptanmış ve iş güvenliği konusunda yapılması gerekenler belirlenmiştir. Bu sonuçların firmalara bildirilmesinin firmaların kendi eksik yönlerini fark ederek önlemler almasına yardımcı olabileceğini söyleyebiliriz. Anahtar Kelimeler: AHS, TOPSIS, ARAS, İş Sağlığı ve Güvenliği, Yem Sektörüen_US
dc.description.abstractErol, Emel, "A Comparison of Feed Industry Companies within the perspective of Occupational Health and Safety", Master Thesis,KIRIKKALE,2019 Occupational health and safety has become an increasingly important issue in recent years. The formation of this culture is an issue that should be considered for both the companies and the employees. The aim of this study is to make a comparative analysis of the occupational health and safety measures in the companies and to reveal the current situation of the companies in this field. Accordingly, 3 feed companies in Kırıkkale were selected and evaluated among themselves based on 11 criteria determined by experts. Multicriteria decision making methods were used in this evaluation process. Analytical Hierarchy Process (AHS) was used to determine criterion weights and Additive Ratio Assesment (ARAS) and Technique for Order Preference by Similar Solution (TOPSIS) methods were used to achieve the ranking. After the completion of the application, sufficient and deficient sides of the companies were revealed, and the things to be done about occupational safety were determined. It can be said that reporting these results to companies can help companies to take measures by recognizing their own shortcomings. Keywords: AHS, TOPSIS, ARAS, Occupational Health and Safety, Feed Sectoren_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırıkkale Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.subjectBusiness Administrationen_US
dc.subjecten_US
dc.subjecten_US
dc.subjecten_US
dc.subjecten_US
dc.subjecten_US
dc.subjecten_US
dc.subjecten_US
dc.subjecten_US
dc.titleYem sanayisinde faaliyette bulunan işletmelerin iş sağlığı ve güvenliği açısından karşılaştırılmasıen_US
dc.title.alternativeA comparison of feed industry companies within the perspective of occupational health and safetyen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentKKÜ, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İşletme Anabilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage117en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster