Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorKarslı, Mehmet Akif
dc.contributor.authorÖdevci, Uğur
dc.date.accessioned2021-01-16T19:03:53Z
dc.date.available2021-01-16T19:03:53Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/15863
dc.descriptionYÖK Tez ID: 458437en_US
dc.description.abstractBu çalışmanın amacı İç Anadolu Bölgesinde yer alan 5 il (Ankara, Çankırı, Çorum, Kırşehir ve Kırıkkale) koşullarında besicilik yapan büyük ve küçük ölçekli işletmelerin genel durumları ortaya koymaktır. Bu amaçla işletmecilerin hayvan barınaklarının genel durumları, işletmelerin materyal temini ve pazarlama yöntemleri, işletmelerin bakım ve beslemeye ilişkin uygulamalar, bölge besi işletmelerinde kullanılan kesif ve kaba yemlere ait besin madde içerikleri, işletmelerin hastalıklarla mücadele için kullandığı yöntemler ve veteriner hekim hizmetleri, besicilerin yaptıkları işten memnuniyet durumu besi sektöründe üretim yapmayı zorlaştıran unsurlar bakımından anket yardımıyla değerlendirilmiş. Ayrıca yukarıdaki parametreler açısından da çalışmanın gerçekleştirileceği iller bazında da karşılaştırmalar yapılmıştır. Sonuç olarak, bölge besi işletmelerinin genel durumuna bakıldığında işletmelerin giderek büyüdüğü, işletme sahiplerinin eğitim düzeylerinde bir iyileşme olduğu ve buna bağılı olarak bilgi ve teknoloji kullanım eğilimlerinin iyileştiği, hayvan barınak durumlarının genel olarak iyi durumda olduğu görülmektedir. İşletme sahiplerinin işlerini en fazla zorlaştıran on üç farklı sorun ifade edilmiş olup bu sorunların başında yem maliyetleri olduğu ifade edilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe aim of this study was to determine general conditions of small and big scale feedlot enterprises present at 5 provinces (Ankara, Çankırı, Çorum, Kırşehir and Kırıkkale) in Central-Anatolia region. For this purpose, these feedlot enterprises were evaluated by using a survey containing questions about general conditions of barns, obtaining of materials and marketing methods, feeding and animal-care practices, nutrient compositions of forages and concentrate feedstuffs used in the region, methods used to prevent animal diseases and veterinary services, satisfaction of farmers by doing their job, and factors hardening their productiveness and each of these above parameters obtained for each province were also compared with those of the others. In conclusion, when the feedlot farmers were evaluated it was noted that the scale of feedlots and education level of farmers increased. Thus, the use of knowledge and technology among farmers and infra structures of barn improved. Farmers complained about a total of 13 problems that made their job difficult. Among these problems, the cost of feed was the number one.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırıkkale Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVeteriner Hekimliğien_US
dc.subjectVeterinary Medicineen_US
dc.subjectBöbrek yetmezliği-kroniken_US
dc.subjectKidney failure-chronic ; Nefrolojien_US
dc.subjectNephrologyen_US
dc.titleAnkara Çankırı Çorum Kırıkkale ve Kırşehir illerindeki besi işletmelerinin mevcut durumu ve hayvan besleme alışkanlıklarıen_US
dc.title.alternativeCurrent situation and animal feeding habits of animal facilities in Ankara, Çankırı, Çorum, Kırıkkale and Kırşehiren_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentKKÜ, Sağlık Bilimleri Enstitüsü, Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage77en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster