Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorGüler, Perihan
dc.contributor.authorKutluer, Fatih
dc.date.accessioned2021-01-16T19:12:34Z
dc.date.available2021-01-16T19:12:34Z
dc.date.issued2009
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/16927
dc.descriptionYÖK Tez ID: 259637en_US
dc.description.abstractKombucha ya da Kombu mantarı olarak bilinen Manchurian mantarı genellikle siyah çayı fermente etmekte ve bu nedenle çay mantarı olarak ta anılmaktadır. Kombucha mantarı tipik olarak asetik asit bakterileri ve mayalar ile simbiyotik kültür oluşturmaktadır.Bu çalışmada ülkemizde çok fazla tanınmayan Kombucha mantarının glikoz, fruktoz, sükroz, dekstroz, maltoz ve laktozu redükte ederek kullanması ve şeker ilave edilerek hazırlanan ortamların pH değişimleri incelenmiştir.Değişik konsantrasyonlardaki farklı karbonhidratların ilavesi ile hazırlanan ortamlarda geliştirilen Kombu mantarının anatomik yapıları ışık ve Scanning Elektron Mikroskobunda (SEM) incelenmiştir. Kombu mantarının içerdiği elementler her ortamda ayrı ayrı SEM ile tespit edilerek grafiklendirilmiştir.en_US
dc.description.abstractThe Manchurian mushroom known as Kombucha or Kombu mushroom generally fermenting the black tea thus can also be called tea mushroom. The Kombucha mushroom is typically composes symbiotic cultures with acetic acid bacteria and yeasts.In this study, we have analyzed a mushroom which is unfamiliar in our country, the Kombucha mushrooms usage of sucrose, glucose, fructose, lactose, dextrose and maltose by reducing them and the pH changes of the media that was prepared by adding sugar.Anatomical structures of the Kombu mushroom which was cultivated in different concentrations by adding different carbohydrates were researched by light and Scanning Electron Microscope (SEM).The elements that the Kombu mushroom contains were separately defined by Scanning Electron Microscope and graphics were prepared.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırıkkale Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleKombucha mantarının kültürel özellikleri ve şeker redüksiyonunun incelenmesien_US
dc.title.alternativeCultural characterestics of Kombucha mushroom and investigation of sugar reductionen_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentKKÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage94en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster