Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorDikicioğlu, Tülin
dc.contributor.authorYigit, A.Arzu
dc.contributor.authorÖzdemir, Emine
dc.date.accessioned2020-06-25T14:40:47Z
dc.date.available2020-06-25T14:40:47Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.citationDikicioğlu, T., Yiğit, A., Özdemir, E. (2000). Niasinin yumurta verimi ve kalitesi üzerine etkileri. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 40(2), 65 - 74.en_US
dc.identifier.issn1016-877X
dc.identifier.issn2667-4106
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRBMU5EQTRPQT09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/558
dc.description.abstractBu deneme yumurta tavugu rasyonlarına 250, 500, 1000 ve 1500 mg/kg düzeylerinde katılan niasinin canlı agırlık, yem tüketimi, yumurta verimi, yumurta kalitesi ile yumurta ve kan kolesterolü üzerine olan etkilerini incelemek amacıyla yapılmıstır. Arastırmada toplam 120 adet 28 haftalık ticari tip yumurtacı hibrit tavuk kullanılmıs ve her biri 24 adet tavuktan olusan 1 kontrol, 4 deneme olmak üzere toplam 5 grup düzenlenmistir. Arastırma 16 hafta sürmüstür. Sonuç olarak; niasinin rasyonlara katılması yemden yararlanma, kırılma mukavemeti ve kabuk kalınlıgı ile kan kolesterol düzeyini artırırken; yumurta kolesterol düzeyini önemli (p0.01) ölçüde azaltmıstır. Yem tüketimi ve yumurta agırlıgı açısından gruplar arasında farklılık bulunmamıstır. Canlı agırlıgın ise olumsuz yönde etkilendigi görülmüstür.en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of layer rations containing 250, 500, 1000 and 1500 mg/kg niacin on body weight, feed consumption, egg production, egg quality, egg cholesterol and blood cholesterol. A totally of 120 commercial hens (28 weeks of age) were used in this experiment. There was a control and four treatment groups, each containing 24 hens. The experimental period lasted 16 weeks. It was concluded that feed efficiency, egg breaking strength, egg shell thickness and blood cholesterol were increased, while yolk cholesterol was significantly (p<0.01) decreased by the addition of niacin to the rations. There were no statistically significant differences among groups in terms of feed consumption and egg weight. Body weight was influenced negatively.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleNiasinin yumurta verimi ve kalitesi üzerine etkilerien_US
dc.title.alternativeThe effects of niacin on egg production and egg qualityen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentKırıkkale Üniversitesien_US
dc.identifier.volume40en_US
dc.identifier.issue2en_US
dc.identifier.startpage65en_US
dc.identifier.endpage74en_US
dc.relation.journalLalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster