Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorYigit, A.Arzu
dc.contributor.authorDikicioğlu, Tülin
dc.contributor.authorÖzdemir, Emine
dc.date.accessioned2020-06-25T14:40:49Z
dc.date.available2020-06-25T14:40:49Z
dc.date.issued2000
dc.identifier.citationYiğit, A., Dikicioğlu, T., Özdemir, E. (2000). Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan C vitamininin yumurta kalitesi ve kolesterol düzeylerine etkisi. Lalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisi, 40(1), 65 - 75.en_US
dc.identifier.issn1016-877X
dc.identifier.issn2667-4106
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRBMk5USXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/587
dc.description.abstractBu arastırma yumurta tavugu rasyonlarına katılan 50, 100, 200 mg/kg C vitamininin canlı agırlık, yem tüketimi, yumurta verimi, yumurta kalitesi ile yumurta ve kan kolesterolüne etkilerinin arastırılması amacıyla yapılmıstır. Arastırmada 28 haftalık 96 adet ticari yumurtacı hibrit kullanılmıs ve herbiri 24 tavuktan olusan gruplar, biri kontrol üçü deneme grubu olarak ayrılmıs, arastırma 16 hafta sürmüstür. Tavuklar deneme bası ve deneme sonu olmak üzere iki kez tartılmıs, haftalık yem tüketimleri, yemden yararlanma dereceleri hesaplanmıs, altı haftada bir kan ve yumurta örnekleri alınarak kan ve yumurta kolesterolleri belirlenmistir. C vitamini, yumurta kırılma mukavemetini istatistiki açıdan önemli düzeyde artırmıs (30. haftada p0.01, 36. ve 42. haftalarda p0.05) ; kan ve yumurta kolesterolünü ise 36. ve 42. haftalarda düsürmüstür (p0.01).en_US
dc.description.abstractThis study was carried out to determine the effects of layer rations containing 50, 100 and 200 mg/kg vitamin C on body weight, feed consumption, egg production, egg quality, egg cholesterol and blood cholesterol of hens. A totally of 96 commercial hens (28 weeks of age) were used in this experiment. There was a control and three treatment groups, each containing 24 hens. The experimental period was 16 weeks. Weight gain, feed consumption per week, feed consumption for per dozen eggs were measured, serum and egg cholesterol were determined at six week intervals. Egg breaking strength was increased statistically (30 {th} week p<0.01, 36 {th} and 42 {nd} week p<0.01), whereas blood and yolk cholesterol were significantly (p<0.01) decreased on 36 {th} and 42 {nd} week by the addition of vitamin C to the rations. There were no statistically significant differences among groups in terms of feed consumption, egg production, body weight and egg weight.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleYumurta tavuğu rasyonlarına katılan C vitamininin yumurta kalitesi ve kolesterol düzeylerine etkisien_US
dc.title.alternative(The effects of vitamin C supplementation to the layer ration on egg quality and cholesterol levels)en_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentKırıkkale Üniversitesien_US
dc.identifier.volume40en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage65en_US
dc.identifier.endpage75en_US
dc.relation.journalLalahan Hayvancılık Araştırma Enstitüsü Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster