Ara
Toplam kayıt 3, listelenen: 1-3
Bazı gıdalardan izole edilen escherıchıa colı suşlarında ki antimikrobiyal direnç ve virülans faktör genlerinin yaygınlığı ve dağılımının moleküler karakterizasyonu
(Kırıkkale Üniversitesi, 2019)
Dünya'da ve ülkemizde gıda tüketiminde önemli bir yere sahip olan kırmızı et, tavuk ve peynir gibi besin ürünlerinin tüketicilere sağlıklı bir şekilde ulaşması gıda güvenliği konusu ile yakından ilgilidir. Gıda olarak ...
Kıyma, et, tavuk ve peynir örneklerinden izole edilen Escherichia coli'nin bazı antimikrobiyal direnç ve virülans genlerinin PCR ile tespiti
(Kırıkkale Üniversitesi, 2019)
E. coli insanların ve sıcakkanlı hayvanların bağırsağındaki yaygın bakterilerden biridir. E. coli suşları dünya çapında çeşitli gıda kaynaklı hastalıklara neden olur ve halk sağlığını tehdit ederler. E. coli'nin bazı suşları ...
Hyperıcum perforatum yağ ekstraktı yüklü yara örtü malzemesi üretimi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2019)
Yara örtüleri genellikle iyileşme prosesinin hızı üzerinde küçük bir görev üstlenmektedir. Bu yüzden çeşitli etkenlerle kombine edilmelidir. Bu tez çalışmasında yara örtüsünün fiziksel bir bariyer olmasının yanı sıra doğal ...