Yazar "Başalan, Mehmet" için Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları (Veteriner) Ana Bilim Dalı listeleme
-
Broyler rasyonlarına orta zincirli yağ asitleri ilavesinin performans ve bazı kan parametreleri üzerine etkileri
Demirci, Mehmet (Kırıkkale Üniversitesi, 2018)Bu çalışmada rasyona orta zincirli serbest yağ asitleri ilavesinin, broylerlerin büyüme performansları, bazı hematolojik ve serum biyokimyasal parametreleri ile göğüs eti yağ asidi profili üzerine etkilerinin araştırılması ... -
Broyler rasyonlarında üzüm posası ile inülin kullanımının performans, karkas randımanı, barsak viskozitesi, bağışıklık ve antioksidan durum üzerine etkileri
Şen, Gökhan (Kırıkkale Üniversitesi, 2018)Broyler Rasyonlarında Üzüm Posası İle İnülin Kullanımının Performans, Karkas Randımanı, Barsak Viskozitesi, Bağışıklık Ve Antioksidan Durum Üzerine Etkileri Bu çalışma broyler rasyonlarına üzüm posası ve inülin ilavesinin ... -
Farklı enerji kaynaklarının ve probiyotik ilavesinin sütten kesim dönemindeki tayların büyüme performansı ve metabolizma üzerine etkileri
Ari, Yılmaz (Kırıkkale Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada, farklı enerji kaynakları ve Saccharomyces cerevisiae (Diamond V "XP" Cedar Rapids, IA) dan hazırlanmış, canlı maya kültürü ilavesinin, sütten kesim dönemindeki 5 aylık tayların gelişim performansı ve ... -
Kırıkkale ilindeki besi işletmelerinde rasyonların hayvanların fizyolojik dönemlerine uygunluğunun belirlenmesi
Ekinci, Alaattin Ozan (Kırıkkale Üniversitesi, 2019)Bu çalışma Kırıkkale ilinde yer alan 6 adet hayvancılık işletmesinden alınan yem ve rasyon örneklerinin besi dönemlerine uygunluğunu tespit etmek amacı ile yapılmıştır. İlde hayvancılık sektöründe faal olarak yer alan 6 ... -
Sütotu (ryegrass-lolium multiflorum lam.) ve yonca (alfalfa-medicago sativa L.)'nın besin madde içerikleri ve sindirilebilirliklerinin karşılaştırılması
Çetinkaya, Arif Volkan (Kırıkkale Üniversitesi, 2019)Çankırı ve Çorum İllerinde buğdaygil tek yıllık kaba yemlerden İtalyan Çimi ekimi gerçekleştirilerek bitkinin verim özellikleri denenmiştir. Araştırmamızda İtalyan Çiminin kuru madde değeri, ham kül değeri, ham proteini, ... -
Şarap sanayi yan ürünlerinin besin madde içerikleri ve in vitro parçalanabilirliklerinin belirlenmesi
Duyum, Sinem (Kırıkkale Üniversitesi, 2011)Tarım yan sanayi ürünlerinin çoğunu meyve suyu ve şarap fabrikalarının atıkları olan meyve posaları oluşturmaktadır. Tarım sanayi yan ürünlerinin özellikle ruminantlar başta olmak üzere evcil hayvanların rasyonlarına ...