Ara
Toplam kayıt 18, listelenen: 1-10
İnsan tüketimi için kullanılmayan kimi bakliyat atıklarının in situ yıkılım kinetiklerinin belirlenmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2014)
Bu çalışmanın amacı; bakliyat endüstrisinde atık olarak kullanılan elek altı kuru fasulye (KF), nohut (Nh), kırmızı mercimek (KrM) ve yeşil mercimeğin (YM) besin madde içerikleri, ruminantlarda rumen yıkılım kinetikleri ...
Değişen miktarlarda süte katılan prebiyotiklerin süt emen simental buzağılarda büyüme performansı ve sağlığı üzerine etkileri
(Kırıkkale Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmamızda, prebiyotik etkili Farmanax®'ın buzağıların canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma ve sağlığı üzerine etkilerini değerlendirmek amaçlanmıştır. Araştırmada 30 adet Simental ...
Broyler rasyonlarında mannanoligosakkarit ve kitosanoligosakkarit kullanımının performans ve kan parametreleri üzerine etkisi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2015)
Bu çalışma; rasyonda prebiotiklerden Mannanoligosakkarit ve kitosanoligosakkarit kullanımının broylerlerde canlı ağırlık (CA), canlı ağırlık artşı (CAA), yem tüketimi (YT), yemden yararlanma oranı (YYO), karkas randımanı, ...
Sarıkamış yöresinde büyükbaş hayvan yetiştirici bilgilerine dayanarak beslenme durumunun değerlendirilmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2013)
Bu çalışma Sarıkamış ilçesinde büyükbaş hayvan yetiştirici bilgilerine dayanarak hayvanların beslenmesinde kullanılan yem çeşitleri, miktarları ve hayvan besleme alışkanlıklarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma ...
Kırıkkale ilindeki besi işletmelerinde rasyonların hayvanların fizyolojik dönemlerine uygunluğunun belirlenmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2019)
Bu çalışma Kırıkkale ilinde yer alan 6 adet hayvancılık işletmesinden alınan yem ve rasyon örneklerinin besi dönemlerine uygunluğunu tespit etmek amacı ile yapılmıştır. İlde hayvancılık sektöründe faal olarak yer alan 6 ...
Şarap sanayi yan ürünlerinin besin madde içerikleri ve in vitro parçalanabilirliklerinin belirlenmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2011)
Tarım yan sanayi ürünlerinin çoğunu meyve suyu ve şarap fabrikalarının atıkları olan meyve posaları oluşturmaktadır. Tarım sanayi yan ürünlerinin özellikle ruminantlar başta olmak üzere evcil hayvanların rasyonlarına ...
Broyler rasyonlarına orta zincirli yağ asitleri ilavesinin performans ve bazı kan parametreleri üzerine etkileri
(Kırıkkale Üniversitesi, 2018)
Bu çalışmada rasyona orta zincirli serbest yağ asitleri ilavesinin, broylerlerin büyüme performansları, bazı hematolojik ve serum biyokimyasal parametreleri ile göğüs eti yağ asidi profili üzerine etkilerinin araştırılması ...
Broyler rasyonlarında üzüm posası ile inülin kullanımının performans, karkas randımanı, barsak viskozitesi, bağışıklık ve antioksidan durum üzerine etkileri
(Kırıkkale Üniversitesi, 2018)
Broyler Rasyonlarında Üzüm Posası İle İnülin Kullanımının Performans, Karkas Randımanı, Barsak Viskozitesi, Bağışıklık Ve Antioksidan Durum Üzerine Etkileri Bu çalışma broyler rasyonlarına üzüm posası ve inülin ilavesinin ...
Broyler rasyonlarında kitooligosakkarit (KOS) kullanımının performans, karkas verimi, iç organ ağırlıkları ve bazı kan parametreleri üzerine etkileri
(Kırıkkale Üniversitesi, 2018)
Broyler Rasyonlarında Kitooligosakkarit (KOS) Kullanımının Performans, Karkas Verimi, İç Organ Ağırlıkları ve Bazı Kan Parametreleri üzerine Etkileri Bu çalışmada broyler rasyonlarında kitooligosakkarit kullanımının ...
Kırıkkale yöresindeki bazı büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin vermiş olduğu bilgilere ve işletmelerin uygulamış oldukları yöntemlere dayanarak büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve beslenme durumunun değerlendirilmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2018)
Kırıkkale Yöresindeki Bazı Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerinin Vermiş Olduğu Bilgilere ve İşletmelerin Uygulamış Oldukları Yöntemlere Dayanarak, Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi Kırıkkale ...