Başlık için Gıda Hijyeni ve Teknolojisi Bölümü listeleme
Toplam kayıt 26, listelenen: 22-26
-
The Relationship of Coxiella burnetii Seropositivity Between Farm Animals and Their Owners: A Pilot Study
(Medwell Online, 2010)Q fever is a zoonotic disease caused by Coxiella burnetii. This study aimed to detect the relationship of C. burnetii seropositivity between farm animal owners and their animals. Blood serums of 20 farm animal owners, 32 ... -
Species distribution, molecular characteristics and vancomycin resistance gene profiles of Enterococcus sp isolates from farmhouse cheeses in western Turkey
(Wiley, 2014)Species distribution, virulence traits and vancomycin resistance gene profiles of Enterococcus isolated from 43 home-made artisan cheese samples collected from open markets, located in Aydin region of Turkey, were investigated. ... -
Survival of Escherichia coli O157 : H7 in the processing and post-processing stages of acidophilus yogurt
(Blackwell Publishing Ltd, 2004)In this study the survival of Escherichia coli O157:H7 in the production process of acidophilus yogurt was examined and compared with traditional yogurt. Milk was inoculated with different doses of E. coli O157:H7 (10(2), ... -
Türk gıda mevzuatında risk analizi
(2015)Avrupada yaşanan bazı önemli gıda krizleri, Avrupa Birliğini mevzuatında gıda güvenliği konusunda bir takım köklü düzenlemeler yapmaya itmiştir. Türkiyenin Avrupa Birliği (AB)ne uyum süreci kapsamında Türk Gıda Mevzuatı ... -
Yoğurt üretiminde kontaminasyon kaynaklarının belirlenmesi
(2004)Bu çalışmada, koliform bakteri ve Escherichia coli sorunu olan bir fabrikadaki kontaminasyon nedeni olan kritik kontrol noktalarının belirlenmesi, hijyen kurallarına uygun üretim yapılmasının sağlanması, ekonomik kayıpların ...