Ara
Toplam kayıt 5, listelenen: 1-5
Osmanlı Tekke Mutfak Kültürü ve Mecmuâ-i Fevâid
(2016)
Osmanlı tekke mutfağının, Osmanlı tekke yapılanmasında merkezi bir öneme sahip olduğu görülmektedir. Anadolu tekke mutfağı fethedilen toprakların bir yurt hâline gelebilmesinde de önemli bir rol üstlenmiştir. Âyende ve ...
el-Müddessir 11-26. Âyetlerine Sosyal Psikoloji Teorileri Çerçevesinde Bir Bakış
(2016)
el-Müddessir sûresi nüzul sırasına göre Kur'an'ın ilk sûrelerindendir. Bu sûrenin 11-26. âyetlerinde Mekkeli müşriklerin Kur'an'a karşı sert muhalefeti Velîd b. Muğîre üzerinden anlatılır. Biz bu âyetleri sosyal psikoloji ...
The Epistemology in the Sciences of Hadith and Kalam From the Perspective of Socio-Cultural Context
(Karabuk Univ, 2016)
The reason is an important source of information in the science of Kalam while the report (khabar) is an important source in the science of Hadith. The nature of these sciences is the main reason of this dichotomy. While ...
A Review of el-Muddaththir 11-26 in the Framework of the Social Psychology Theories
(Cumhuriyet Univ, Fac Theology, 2016)
The surah of el-Muddaththir is one of the first surahs of the Qur'an according to the chronological order of the revelation. In this surah, between the verses 11-26, the story of the harsh opposition by polytheists of Mecca ...
Mütareke Yıllarının İstanbulu'na Mutfaktan Bakmak
(2016)
Bu makale Birinci Dünya Savaşı ve Mütareke Dönemi İstanbulu'nun iaşe sorununu, o yıllarda kaleme alınmış bir yemek kitabı ekseninde ele almaktadır. Yirmi dört sayfadan oluşan "Etsiz Yağsız Tecrübeli Yemekler Kitabı" adlı ...