Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGündüzöz, Güldane
dc.date.accessioned2021-01-14T18:19:22Z
dc.date.available2021-01-14T18:19:22Z
dc.date.issued2016
dc.identifier.citationGündüzöz G. (2016). Mütareke Yıllarının İstanbulu'na Mutfaktan Bakmak. Osmanlı Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Dergisi OTAM, 0(40), 279 - 302.en_US
dc.identifier.issn1019-469X
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TWpVeE5UUTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/13615
dc.description.abstractBu makale Birinci Dünya Savaşı ve Mütareke Dönemi İstanbulu'nun iaşe sorununu, o yıllarda kaleme alınmış bir yemek kitabı ekseninde ele almaktadır. Yirmi dört sayfadan oluşan "Etsiz Yağsız Tecrübeli Yemekler Kitabı" adlı eserin bu makalede kullanılmış olan matbu nüshası, Türkiye Diyanet Vakfı İslam Araştırmaları Merkezi Osmanlıca Risaleler Veri Tabanı'nda bulunmaktadır. Söz konusu eser et ve yağ gibi halkın o dönemde ulaşmakta zorluk çektiği pahalı malzemeler olmadan da lezzetli yemekler yapılabileceği iddiasıyla yola çıkmıştır. Tutumlu olmanın mecburiyetini satırlarında hissettiren bu kitap bu doğrultuda söz konusu malzemeye farklı alternatifler getirerek özgün ve lezzetli yemek tarifleri sunar. Bu yaklaşımın, gastronomi alanında pahalı ve zor bulunan malzemeye alternatif üretmek, daha hesaplı bir malzeme ile pahalı bir malzemeye eşdeğer bir lezzet ortaya koymak gibi ufuk açıcı bir yanı vardır.en_US
dc.description.abstractThis article examines problem of subsistence of Istanbul during and after the World War I. It is about a cookbook -consisting of twenty four page- that was written in these years. The name of this book is "The Meatless and Oil Free Cookbook". This book is located in the database Turkish Religious Foundation Centre Library for Islamic Studies. This book makes us feel the need to be frugal. and it is claiming that meatless and fat free meals can be delicious. Because people were unable to obtain these expensive products. Accordingly this book was to bring different alternatives to expensive materials. This approach is enlightening in the field of gastronomy.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleMütareke Yıllarının İstanbulu'na Mutfaktan Bakmaken_US
dc.title.alternativeThrow a Glance Into The Armistice Period From Istanbul's Kitchenen_US
dc.typearticleen_US
dc.identifier.volume0en_US
dc.identifier.issue40en_US
dc.identifier.startpage279en_US
dc.identifier.endpage302en_US
dc.relation.journalOsmanlı Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi Dergisi OTAMen_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster