Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.advisorGüler, Y.Perihan
dc.contributor.authorÜregen, Emine Günseli
dc.date.accessioned2021-01-16T19:12:38Z
dc.date.available2021-01-16T19:12:38Z
dc.date.issued2004
dc.identifier.uri
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/16967
dc.descriptionYÖK Tez ID: 154919en_US
dc.description.abstractÖZET Morchella conica Pers. Vegetatif Misel Gelişiminde Bazı Karbonhidratların Etkisi ÜREGEN, Emine Günseli Kırıkkale Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Biyoloji Anabilim Dalı, Yüksek Lisans Tezi Danışman: Yard. Doç. Dr. Perihan Güler Şubat 2004, 106 sayfa Bu çalışmada, Türkiye'de doğal olarak yetişen Morchella conica Pers.'nın misel etkileşimleri, glikoz, sükroz, maltoz ve nişastanın misel gelişimlerine olan etkileri ile sklerotial oluşumları incelenmiştir. Değişik konsantrasyonlarda ki farklı karbonhidratların ilavesi ile hazırlanan katı besiortamları üzerinde geliştirilen vegetatif misellerin radyal büyüme hızları kriter alınarak, elde edilen veriler grafiklendirilmiş ve istatistiksel analizleri yapılmıştır. Kontrol grubu ve karbonhidrat ilavesiyle zenginleştirilmiş besiyerlerinde en iyi sonuç nişasta ilavesi sonucunda gözlenmiştir.Yaşam döngüsünün önemli bir kısmını oluşturan sklerotial yapılar morfolojik olarak incelenmiş, ışık ve Scanning Elektron Mikroskobunda(SEM) anatomik yapıları incelenmiştir. Anahtar Kelimeler: Morchella conica, misel etkileşimi, karbonhidrat, sklerotial oluşumlar.en_US
dc.description.abstractABSTRACT The Effect of Some Carbohydrates on the Development of Vegetative Mycelium of Morchella conica Pers. ÜREGEN, Emine Günseli Kırıkkale University Graduate School of Natural and Applied Sciences Deparment of Biology, M. Sc. Thesis Supervisor: Asst. Prof. Dr. Perihan Güler February 2004,106 pp. In this study, the mycelium interactions of Morchella conica Pers. naturally grows in Turkey, the effects of glucose, sucrose, maltose and starch on mycelium growth and sclerotial formations were investigated. Radial growth speeds of vegetative mycelium development on the agar media with the addition of different carbohydrates having different concentrations were characterised grafically and statistical analysis were performed. Among the control group and carbohydrate enriched agar media environment, the best result is obtained in the addition of starch. UISclerotial formations composing an important part of life cycle were morphologically investigated and their anatomic structures were determined using light and Scanning Electron Microscope(SEM). Key Words: Morchella conica, mycelium interactions, carbohydrates, sclerotial formations. IVen_US
dc.language.isoturen_US
dc.publisherKırıkkale Üniversitesien_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/closedAccessen_US
dc.subjectBiyolojien_US
dc.subjectBiologyen_US
dc.titleMorchella conica pers. vegetatif misel gelişiminde bazı karbonhidratların etkisien_US
dc.title.alternativeThe effect of carbohydrates on the vegetative mycelium of Morchella conica pers.en_US
dc.typemasterThesisen_US
dc.contributor.departmentKKÜ, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyoloji Anabilim Dalıen_US
dc.identifier.startpage1en_US
dc.identifier.endpage119en_US
dc.relation.publicationcategoryTezen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster