Ara
Toplam kayıt 113, listelenen: 1-10
Kırıkkale yöresinde üretilen bazı tane yemler ve yan ürünlerinde besin madde miktarları ve metabolize olabilir enerji düzeylerinin belirlenmesi
(2007)
Bu çalışma Kırıkkale yöresinde üretilen ve yem hammaddesi olarak karma yem üretiminde kullanılan bazı bitkisel kaynaklı yem maddelerinde ham besin madde miktarları ile metabolize olabilir enerji (ME) düzeylerinin belirlenmesi ...
Yumurta tavuğu rasyonlarına katılan C vitamininin yumurta kalitesi ve kolesterol düzeylerine etkisi
(2000)
Bu arastırma yumurta tavugu rasyonlarına katılan 50, 100, 200 mg/kg C vitamininin canlı agırlık, yem tüketimi, yumurta verimi, yumurta kalitesi ile yumurta ve kan kolesterolüne etkilerinin arastırılması amacıyla yapılmıstır. ...
Kırıkkale'de yetiştirilen koyunlarda Schmallenberg virüs seroprevalansı ve bazı coğrafi özelliklerle ilişkisi*
(2017)
Avrupa'da 2011 yılında ruminantları etkileyen yeni bir virüs belirlenmiştir. Schmallenberg olarak isimlendirilen bu virüsün Türkiye'deki yaygınlığı üzerine yapılan çalışmalar oldukça sınırlı sayıdadır. Bu çalışmada; koyun ...
Broylerlerde mannanoligosakkarit ve organik çinkonun bazı elektrokardiyografik ve hematolojik parametreler üzerine etkisi
(2012)
Bu araştırma, mannanoligosakkarit (MOS) ve organik çinkonun (Zn) broylerlerde bazı elektrokardiyografik ve hematolojik parametreler üzerine etkisini araştırmak amacıyla yapıldı. Toplam 60 adet, bir günlük yaşta, etlik erkek ...
Esansiyel yağlar ve hayvanlar üzerindeki etkileri (derleme)
(2008)
Uçucu ve eterik yağlar olarak da bilinen esansiyel yağlar, bitkilerin değişik kısımlarından (çiçek, tomurcuk, tohum, yapraklar, dallar, ağaç kabuğu, odun, meyve ve kökler) elde edilen aromatik yağlı bileşiklerdir. Bu doğal ...
Niasinin yumurta verimi ve kalitesi üzerine etkileri
(2000)
Bu deneme yumurta tavugu rasyonlarına 250, 500, 1000 ve 1500 mg/kg düzeylerinde katılan niasinin canlı agırlık, yem tüketimi, yumurta verimi, yumurta kalitesi ile yumurta ve kan kolesterolü üzerine olan etkilerini incelemek ...
Köpek duyuları
(2014)
Hayvanlarda davranış, duyuların (görme, duyma, koklama, dokunma) çevre ile etkileşimi sonucu oluşmaktadır. Köpeklerde duyular çevreyle etkileşimin yanı sıra avın yerini belirlemek ve yakalamak için gelişmiştir. Önemlilik ...
Doğu Anadolu Bölgesi’nde uygulanmakta olan kırsal kalkınma programlarının bölge hayvancılığı açısından değerlendirilmesi
(2011)
Bu çalışma, Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nde uygulanmış ve uygulanmakta olan kırsal kalkınma program ve projelerinin, 1982 yılından bugüne bölge hayvancılığı açısından değerlendirildiği bir çalışmadır. Özellikle ...
Broyler rasyonlarında sıvı metiyonin kullanımı
(1997)
Bu araştırma, broiler rasyonlarına katılan sıvı metiyoninin canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma ve karkas verimi üzerine olan etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırmada toplam 175 adet günlük ...
Broyler rasyonlarında enerji kaynağı olarak ayçiçek yağı yerine lesitin katkılı karma yağın kullanılma olanakları
(2005)
Bu araştırma, ayçiçek ve lesitin katkılı karma yağın birlikte veya ayrı ayrı rasyona katılmasının canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma, karkas randımanı, karaciğer ve abdominal yağ ağırlıkları ile bazı kan ...