Taşkırdı, ÖzkanÜnver, Halil Murat2025-01-212025-01-2120201308-5514https://doi.org/10.29137/umagd.718262https://search.trdizin.gov.tr/tr/yayin/detay/405713https://hdl.handle.net/20.500.12587/22239Bu çalışma, rutin bir beslenme çevrimi oluşturamayan üniversite öğrencilerinde beslenmeye ilişkin alışkanlıkların ve bu alışkanlıkların oluşmasına neden olan etkenlerin ortaya çıkarılarak, dengeli beslenme alışkanlıklarının olup olmadığını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Bu amaç doğrultusunda Ahi Evran Üniversitesi Kaman Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü öğrencilerine anket uygulanmış ve anket sonuçları kullanılarak bulanık mantık sistemi ile öğrencilerin beslenme şekilleri ortaya konulmuştur. Bu çalışmada Matlab programının Fuzzy toolbox’u kullanılarak Bulanık Mantık Sistemi oluşturulmuş ve sonucunda bulanık mantık sistemlerinin beslenme şeklinin değerlendirilmesin de tutarlı sonuçlar verdiği gözlemlenmiştir. İstatistiki olarak hesaplanan yöntemlere alternatif olarak beslenme şeklinin değerlendirmesi işlemlerinde ve Gıda Mühendisliği alanında bulanık mantığın kullanılması ile yeni yaklaşımlar geliştirilebilir.trinfo:eu-repo/semantics/openAccessBeslenme ve DiyetetikBilgisayar BilimleriYazılım MühendisliğiÜniversite Öğrencilerinin Beslenme Alışkanlıklarının Bulanık Mantık Sistemi ile DeğerlendirilmesiArticle12267568210.29137/umagd.718262405713