Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorÖneren, Melahat
dc.contributor.authorDemirel, Elif
dc.contributor.authorArar, Tayfun
dc.contributor.authorKartal, Cihat
dc.date.accessioned2021-01-14T18:17:03Z
dc.date.available2021-01-14T18:17:03Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.citationÖneren M., Demirel E., Arar T., Kartal C. (2019). Yükseköğretim Kurumlarında Sosyal Kaytarma Davranışının İncelenmesi: Bir Kamu Üniversitesi Örneği. Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 7(1), 309 - 318.en_US
dc.identifier.issn2147-7655
dc.identifier.issn2149-4622
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TXpVME1qUXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/13439
dc.description.abstractBu araştırmanın amacı sosyal kaytarma davranışını etkileyen faktörleri önem sırasına göre hiyerarşik olarak sıralayarak, bu tür faktörlere bağlı olarak ortaya konan sosyal kaytarma davranışına karşı önlem alma ve bu faktörlerden kaynaklı sosyal kaytarma davranışını yönetme eylemleri sunmaktır. Bu bağlamda bir kamu üniversitesindeki 11 akademisyen, literatür ve yazar destekli olarak belirlenmiş üç ana faktör altındaki 19 faktörü ikili olarak karşılaştırmış ve karşılaştırılan bu kriterler Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) tekniği ile hiyerarşik olarak sıralanmıştır. Araştırma, akademisyenler tarafından ileri sürülen sosyal kaytarmayı etkileyici faktörlerin belirlenmesi ve böylesine üretkenlik karşıtı davranışlar üzerinde etkili olan faktörlere bağlı olarak nasıl önlenebileceği konusunda yol gösterici olması açısından önemlidir.en_US
dc.description.abstractThe purpose of this study is to order the factors determining social loafing hierarchically based on their importance levels, and then suggest cautions against social loafing caused by those factors and managing social loafing actions caused by them. In this concept, 11 academic staff in a public university, have made pairwise comparisons of 19 factors under three main factors determined by both literature and authors, and these compared factors are analyzed and ordered by Analytic Hierarchy Process (AHP) method. The research is important in terms of determining the social loafing factors proposed by academicians and determining how to prevent them depending on the factors that influence this counterproductive behaviors.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.titleYükseköğretim Kurumlarında Sosyal Kaytarma Davranışının İncelenmesi: Bir Kamu Üniversitesi Örneğien_US
dc.title.alternativeInvestigating Social Loafing Behavior in Higher Education Institutes: A Case of Public Universityen_US
dc.typearticleen_US
dc.identifier.volume7en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage309en_US
dc.identifier.endpage318en_US
dc.relation.journalAnemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster