Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorOnaran, Bahar
dc.contributor.authorÇufaoğlu, Gizem
dc.date.accessioned2020-06-25T14:46:23Z
dc.date.available2020-06-25T14:46:23Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.citationOnaran, B., Çufaoğlu, G. (2017). Comparison of microbial population of household and commercial kefirs in Ankara, Turkey. Veteriner Hekimler Derneği Dergisi, 88(1), 52 - 58.en_US
dc.identifier.issn0377-6395
dc.identifier.issn2651-4214
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TWpFME9Ea3lNZz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/1363
dc.description.abstractKefir tanelerinde bulunan laktik asit bakterilerinin, asetik asit bakterilerinin ve mayaların kompleks simbiyotik metabolic aktiviteleri sonucu oluşan fermente bir süt ürünü olan kefir, Kafkaslar'da asırlar öncesinde keşfedilmiş olmasına rağmen, sağlığa olan katkılarından ötürü günümüzde de hala pek çok ulus tarafından tüketilmektedir. Kefirin kendine özgü asidik ve hafif alkolik lezzeti bakteri ve mayalardan ileri gelen bir takım Bu popülasyonun kompozisyonu kefirin kaynağına ya da geldiği ülke kökenine göre değişmektedir. Ayrıca kefir tanelerinin süte oranı, oranları, metodu, inkübasyon periyodu ve sıcaklığı, kefir tanelerinin küçültülmesi esnasında hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı, tanelerin yıkanması, soğuk muhafaza gibi pek çok etken de mikrobiyal popülasyonu etkileyebilmektedir. Bu çalışmada, Ankara'da tüketilen ticari ve ev yapımı kefirlerin mikrobiyal amaçlanmıştır. Örnekler laktik asit bakterileri, laktokok, maya, enterokok, Enterobacteriaceae ve koliform bakteriler bakımından analiz edilmiştir. Laktik asit bakterileri ve mayalara oranla, ticari kefirlerin ev yapımı kefirlere göre daha fazla laktokok içerdiği tespit edilmiştir. Ayrıca ticari kefir örneklerinden birinde enterokok, bir ev yapımı kefir örneğinde ise koliform bakteri varlığı belirlenmiştiren_US
dc.description.abstractKefir is a fermented milk product produced by a complex symbiotic metabolic activity of lactic acid bacteria, acetic acid bacteria and yeast species in kefir grains. Although it was discovered by Caucasian people centuries ago, kefir is still manufactured and consumed by many nations because of its health benefits. Kefir has an acidic and mildly alcoholic, unique flavor due to the multiple actions of bacteria and yeasts. The population composition differs primarily from their source or country of origin. It's also affected from the ratio of kefir grains to milk, the ratio of species to each other, method of cultivation of the grains, incubation time and temperature, sanitation during separation of kefir grains, washing of grains, cold storage and the properties of substrates. The aim of this study was to compare the microbial population of household and commercial kefirs in Ankara, Turkey. The samples were analyzed for lactic acid bacteria, lactoccocci, yeast, enterococci, Enterobacteriaceae and coliform bacteria. Commercial kefir samples contained higher amounts of lactococci than lactic acid bacteria and yeast compared to household kefir samples. Besides, in one of the commercial kefir sample enterococci counts were observed and one of the household kefir samples contained coliform bacteriaen_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectVeterinerliken_US
dc.titleComparison of microbial population of household and commercial kefirs in Ankara, Turkeyen_US
dc.title.alternativeAnkara ilinde tüketilen ticari ve ev yapımı kefirlerin mikrobiyal popülasyonlarının kıyaslanmasıen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentKırıkkale Üniversitesien_US
dc.identifier.volume88en_US
dc.identifier.issue1en_US
dc.identifier.startpage52en_US
dc.identifier.endpage58en_US
dc.relation.journalVeteriner Hekimler Derneği Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster