Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorGüney, Mehtap
dc.contributor.authorKarslı, M. Akif
dc.date.accessioned2020-06-25T14:46:23Z
dc.date.available2020-06-25T14:46:23Z
dc.date.issued2014
dc.identifier.issn1308-7576
dc.identifier.issn1308-7584
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/publication/paper/detail/TVRZeE1qQTNOdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/1369
dc.description.abstractProteinler, ruminant hayvanlarda mikrobiyal gelişim ve süt üretimini etkileyen en önemli faktörlerdendir. Süt ineklerinde üreme, büyüme ve süt üretiminin sağlanabilmesi, proteinlerin yapıtaşı olan esansiyel amino asitlerin varlığı ile mümkündür. Bu derlemede, ruminant hayvanların protein gereksinimlerinin belirlenmesinde kullanılan protein fraksiyonlarının süt inekleri için önemi, yemlerle alınan azotlu bileşiklerin süt ineklerinde kullanım şekilleri ve bunun süt verimi üzerine etkileri açıklanmıştır. Sonuç olarak; süt ineklerinin beslenmesinde rasyonları oluşturan yemlerde yalnızca ham protein miktarının değil protein fraksiyonlarının da dikkate alınmasının süt ineklerinin yaşama ve verim payı ihtiyaçlarının karşılanması bakımından önemli olduğu belirlenmiştir.en_US
dc.description.abstractProteins are the most important factors affecting microbial growth and milk production at ruminant animals. The continuation of reproduction, growth and milk production in dairy cattle are possible with existence of amino acids that is the monomers of protein in diet. The importance of protein fraction to determine the protein requirements of ruminant animals, the utilization of nitrogenous sources consumed by dairy cattle with feedstuffs and their effects on milk production has been explained in this review. In conclusion; not only the amount of crude protein in diet but also the considering of protein fractions is very important in terms of fulfilling the maintenance and production requirements of dairy cattle.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectZiraat Mühendisliğien_US
dc.titleSüt ineklerinin protein fraksiyonlarına tepkilerien_US
dc.title.alternativeResponse of dairy cows to protein fractionsen_US
dc.typearticleen_US
dc.contributor.departmentKırıkkale Üniversitesien_US
dc.identifier.volume24en_US
dc.identifier.issue3en_US
dc.identifier.startpage317en_US
dc.identifier.endpage324en_US
dc.relation.journalYüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryMakale - Ulusal Hakemli Dergi - Kurum Öğretim Elemanıen_US


Bu öğenin dosyaları:

DosyalarBoyutBiçimGöster

Bu öğe ile ilişkili dosya yok.

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster