Basit öğe kaydını göster

dc.contributor.authorKesici, Mustafa
dc.date.accessioned2021-01-14T18:19:48Z
dc.date.available2021-01-14T18:19:48Z
dc.date.issued2012
dc.identifier.citationKesici, M . (2012). Kırsal Turizme Olan Talepte Yöresel Yiyecek ve İçecek Kültürünün Rolü . Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal Ve Ekonomik Araştırmalar Dergisi , 2012 (2) , 33-37 .en_US
dc.identifier.issn1309-9132
dc.identifier.issn2147-7833
dc.identifier.urihttps://app.trdizin.gov.tr/makale/TVRJME16SXpNdz09
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/20.500.12587/13846
dc.description.abstractİnsanların turizm algılamasındaki ve isteklerindeki hızlı değişiklikler turistik ürün çeşitlendirilmesine olan ihtiyacı artırmıştır. Turistik ürün çeşitlendirmesine giderken kültürel, ekonomik ve ekolojik değerleri koruma ve katma değer sağlanması ayrıca turizm faaliyetlerinin deniz-kumgüneş tekelinden kurtarılarak ülkelerin tüm bölgelerine ve dört mevsime yayılması hedeflenmektedir. 1990lardan beri sürdürülebilir turizmin öneminin daha dikkatli vurgulanmasıyla birlikte kırsal turizm destinasyonları tüm dünyada turizm pastasındaki payını büyütmüştür. Bu çalışmada kırsal turizm irdelenmiş ve ülkemizde bu turistik ürüne olan talebi artırmak amacıyla halihazırda geniş bir yelpazeye sahip yöresel yiyecek ve içecek kültürünün rolü araştırılmıştır. Dünya genelinde birkaç örnek bölge incelenerek ülkemizde oluşturulabilecek bir kırsal turizm modeli için zengin yiyecek içecek kültürümüzden nasıl faydalanabileceğimiz hakkında öneriler sunulmuştur.en_US
dc.description.abstractWith the result of sudden changes at perception and needs of human concerning tourism industry has emerged the necessity of diversification of tourism products. While this diversification on process to protect and utilize cultural, economic and ecologic values also to relieve tourism activities monopoly of sea-sand-sun tourism and spread it to all parts of countries are aimed. Along with increasing the importance of sustainable tourism which has been emphasized more attentively since 1980s, rural tourism has increased its margin in tourism market all over world. So as to augment the demand of rural tourism in our country on this paper people could find the role of traditional food and beverage culture. A number of examples studied around world and suggestions are pointed about how we can take advantage of our rich food and beverage culture for a rural tourism model in Turkey.en_US
dc.language.isoturen_US
dc.rightsinfo:eu-repo/semantics/openAccessen_US
dc.subjectİktisaten_US
dc.subjectİşletmeen_US
dc.titleKırsal turizme olan talepte yöresel yiyecek ve içecek kültürünün rolüen_US
dc.title.alternativeThe role of traditional food and beverage culture concerning to demand of rural tourismen_US
dc.typeotheren_US
dc.identifier.volume14en_US
dc.identifier.issue23en_US
dc.identifier.startpage33en_US
dc.identifier.endpage37en_US
dc.relation.journalKaramanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Sosyal ve Ekonomik Araştırmalar Dergisien_US
dc.relation.publicationcategoryDiğeren_US


Bu öğenin dosyaları:

Thumbnail

Bu öğe aşağıdaki koleksiyon(lar)da görünmektedir.

Basit öğe kaydını göster