Konu "İşletme" için Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi listeleme
Toplam kayıt 4, listelenen: 1-4
-
Hastanelerde Özel Hastalar İçin Hedef Programlama İle Menü Planlamasını Etkileyen Unsurlar
(2018)Menü planlama, yiyecek ve içeceklerin bir arada uyumlu bir şekilde sunulması olaraktanımlanabilir. Toplu beslenme alanlarında bu planın önemi daha da artmaktadır. Menü planlaması;maliyet, enerji gereksinimi, çeşitlilik, ... -
Kalite ve Toplam Kalite Yönetimi'nin Üniversite Öğrencileri Arasında Hangi Ölçülerde Tanındığına Yönelik Bir İnceleme
(2007)Tüketicilerin ürünün niteliksel ve niceliksel özelliklerini sorgulamaya başlamasından bu yana kalite, işletmeler için en önemli rekabet etmeni durumuna gelmiştir. Türk toplumunun kalite hareketini başlatıp sürekli gelişim ... -
Özel Kısıtlı Hemşire Çizelgeleme Problemi: Hedef Programlama Yaklaşımı
(2017)Günümüzde birçok sağlık kuruluşu çalıştırdığı her bir personelin istek ve önerilerini dikkate alarak daha iyi bir çalışma ortamı sağlamak istemektedir. Bu istek ve önerileri sağlarken de verilen hizmetin aksatılmadan ... -
Türk Gıda Sektörünün Finansal Performans Analizinin Çok Kriterli Karar Verme Yöntemleri İle Yapılması
(2018)İşletmelerin finansal performansının doğru bir biçimde değerlendirilebilmesi yoğun bir rekabetin yaşandığı gıda endüstrisinde büyük önem taşımaktadır. Finansal oranlar, işletmelerde performansın değerlendirilmesi amacıyla ...