Yazar "Keskin, Ayten Çelebi" için Biyomühendislik Ana Bilim Dalı listeleme
-
Bazı gıdalardan izole edilen escherıchıa colı suşlarında ki antimikrobiyal direnç ve virülans faktör genlerinin yaygınlığı ve dağılımının moleküler karakterizasyonu
Özışık, Cansu Başak (Kırıkkale Üniversitesi, 2019)Dünya'da ve ülkemizde gıda tüketiminde önemli bir yere sahip olan kırmızı et, tavuk ve peynir gibi besin ürünlerinin tüketicilere sağlıklı bir şekilde ulaşması gıda güvenliği konusu ile yakından ilgilidir. Gıda olarak ... -
Kıyma, et, tavuk ve peynir örneklerinden izole edilen Escherichia coli'nin bazı antimikrobiyal direnç ve virülans genlerinin PCR ile tespiti
Keskin, Hadiye (Kırıkkale Üniversitesi, 2019)E. coli insanların ve sıcakkanlı hayvanların bağırsağındaki yaygın bakterilerden biridir. E. coli suşları dünya çapında çeşitli gıda kaynaklı hastalıklara neden olur ve halk sağlığını tehdit ederler. E. coli'nin bazı suşları ... -
SiRNA iletimi için lazer ablasyon yöntemi kullanılarak polietilenimin ile kaplanmış altın nanopartikül üretimi
Şahingöz, Durukan (Kırıkkale Üniversitesi, 2018)Hücrelere gen aktarımı son zamanlarda sıklıkla artan çalışmaların temelini oluşturmaktadır. Özellikle siRNA' nın aktarımı bu olaylarda başı çekmektedir. DNA- temelli terapötikler, plazmid içerisinde, antisens oligonukleotidler ...