Yüksek Lisans Tez Koleksiyonu
Recent Submissions
-
Ticari probiyotik ürünlerde toplam aerobik mezofilik ve laktik asit bakteri sayısının araştırılması
(Kırıkkale Üniversitesi / Sağlık Bilimleri Enstitüsü / Veteriner Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim dalı, 2023)Bu tez çalışmasında, çeşitli sağlık faydaları için tercih edilen ve piyasada ticari olarak satışa sunulan en yaygın probiyotik ürünlerin, toplam aerobik mezofilik ve laktik asit bakteri miktarlarının belirlenmesi ile ... -
İnsan tüketimi için kullanılmayan kimi bakliyat atıklarının in situ yıkılım kinetiklerinin belirlenmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2014)Bu çalışmanın amacı; bakliyat endüstrisinde atık olarak kullanılan elek altı kuru fasulye (KF), nohut (Nh), kırmızı mercimek (KrM) ve yeşil mercimeğin (YM) besin madde içerikleri, ruminantlarda rumen yıkılım kinetikleri ... -
Broyler rasyonlarında mannanoligosakkarit ve kitosanoligosakkarit kullanımının performans ve kan parametreleri üzerine etkisi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2015)Bu çalışma; rasyonda prebiotiklerden Mannanoligosakkarit ve kitosanoligosakkarit kullanımının broylerlerde canlı ağırlık (CA), canlı ağırlık artşı (CAA), yem tüketimi (YT), yemden yararlanma oranı (YYO), karkas randımanı, ... -
Sarıkamış yöresinde büyükbaş hayvan yetiştirici bilgilerine dayanarak beslenme durumunun değerlendirilmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2013)Bu çalışma Sarıkamış ilçesinde büyükbaş hayvan yetiştirici bilgilerine dayanarak hayvanların beslenmesinde kullanılan yem çeşitleri, miktarları ve hayvan besleme alışkanlıklarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. Araştırma ... -
Şarap sanayi yan ürünlerinin besin madde içerikleri ve in vitro parçalanabilirliklerinin belirlenmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2011)Tarım yan sanayi ürünlerinin çoğunu meyve suyu ve şarap fabrikalarının atıkları olan meyve posaları oluşturmaktadır. Tarım sanayi yan ürünlerinin özellikle ruminantlar başta olmak üzere evcil hayvanların rasyonlarına ... -
Ankara Çankırı Çorum Kırıkkale ve Kırşehir illerindeki besi işletmelerinin mevcut durumu ve hayvan besleme alışkanlıkları
(Kırıkkale Üniversitesi, 2016)Bu çalışmanın amacı İç Anadolu Bölgesinde yer alan 5 il (Ankara, Çankırı, Çorum, Kırşehir ve Kırıkkale) koşullarında besicilik yapan büyük ve küçük ölçekli işletmelerin genel durumları ortaya koymaktır. Bu amaçla işletmecilerin ... -
Farklı enerji kaynaklarının ve probiyotik ilavesinin sütten kesim dönemindeki tayların büyüme performansı ve metabolizma üzerine etkileri
(Kırıkkale Üniversitesi, 2010)Bu çalışmada, farklı enerji kaynakları ve Saccharomyces cerevisiae (Diamond V "XP" Cedar Rapids, IA) dan hazırlanmış, canlı maya kültürü ilavesinin, sütten kesim dönemindeki 5 aylık tayların gelişim performansı ve ... -
Probiyotik kullanmanın süt emen simental buzağılarda performans ve sağlığı üzerine etkileri
(Kırıkkale Üniversitesi, 2017)Süt üreten çiftliklerde işletmenin sürdürüle bilirliğini etkileyen en önemli faktörlerden bir tanesi kaliteli, yüksek ve sağlıklı buzağı yetiştirmektir. Buzağılarda bilinçsiz antibiyotik kullanımı, antibiyotiklerin yan ... -
Değişen miktarlarda süte katılan prebiyotiklerin süt emen simental buzağılarda büyüme performansı ve sağlığı üzerine etkileri
(Kırıkkale Üniversitesi, 2018)Bu çalışmamızda, prebiyotik etkili Farmanax®'ın buzağıların canlı ağırlık, canlı ağırlık artışı, yem tüketimi, yemden yararlanma ve sağlığı üzerine etkilerini değerlendirmek amaçlanmıştır. Araştırmada 30 adet Simental ... -
Kırıkkale ilindeki besi işletmelerinde rasyonların hayvanların fizyolojik dönemlerine uygunluğunun belirlenmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2019)Bu çalışma Kırıkkale ilinde yer alan 6 adet hayvancılık işletmesinden alınan yem ve rasyon örneklerinin besi dönemlerine uygunluğunu tespit etmek amacı ile yapılmıştır. İlde hayvancılık sektöründe faal olarak yer alan 6 ... -
Kırıkkale yöresindeki bazı büyükbaş hayvan yetiştiricilerinin vermiş olduğu bilgilere ve işletmelerin uygulamış oldukları yöntemlere dayanarak büyükbaş hayvan yetiştiriciliği ve beslenme durumunun değerlendirilmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2018)Kırıkkale Yöresindeki Bazı Büyükbaş Hayvan Yetiştiricilerinin Vermiş Olduğu Bilgilere ve İşletmelerin Uygulamış Oldukları Yöntemlere Dayanarak, Büyükbaş Hayvan Yetiştiriciliği ve Beslenme Durumunun Değerlendirilmesi Kırıkkale ... -
Yusufeli yöresinde büyükbaş hayvan yetiştirici bilgilerine dayanarak beslenme durumunun değerlendirilmesi
(Kırıkkale Üniversitesi, 2019)Bu çalışma Artvin'in Yusufeli ilçesi büyükbaş hayvan yetiştirici bilgilerine dayanarak hayvanların beslenmesinde kullanılan yem çeşitleri, miktarları ve hayvan beslenme alışkanlıklarını belirlemek amacıyla yapılmıştır. ... -
Ankara, Bolu, Eskişehir, Kayseri ve Kırıkkale illerinde bulunan broiler (Etçi) kanatlı işlemelerinin büyüklüğü ve hayvan besleme alışkanlıkları
(Kırıkkale Üniversitesi, 2017)Tez çalışması kapsamında toplam 42 adet et tavukçuluğu işletmeciliği yapan çiftlik ziyaret edilmiştir. Et tavukçuluğu işletmelerinin mevcut durumları hakkındaki bilgiler değerlendirmeye alınmıştır. İşletmelerin % 64,3'ünün ... -
Sütotu (ryegrass-lolium multiflorum lam.) ve yonca (alfalfa-medicago sativa L.)'nın besin madde içerikleri ve sindirilebilirliklerinin karşılaştırılması
(Kırıkkale Üniversitesi, 2019)Çankırı ve Çorum İllerinde buğdaygil tek yıllık kaba yemlerden İtalyan Çimi ekimi gerçekleştirilerek bitkinin verim özellikleri denenmiştir. Araştırmamızda İtalyan Çiminin kuru madde değeri, ham kül değeri, ham proteini, ...