Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Eraslan, Gökhan" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 2 / 2
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    The Effects of Grape Seed on Some Biochemical Parameters in Ionophore
    (2015) Karabacak, Mürsel; Çınar, Miyase; Eraslan, Gökhan; Kanbur, Murat; Liman, Bilal Cem; Akçay, Aytaç
    Çalışmada günlük Ross MP3 ırkı erkek etlik civciv kullanıldı ve her grupta 10'ar hayvan bulunan 8 grup oluşturuldu.Birinci grup kontrol olarak tutuldu ve çalışma süresi boyunca normal yemle beslendi. Diğer gruplara sırasıyla üzüm çekirdeği(%0.5), lasalosid (100 ppm), salinomisin (60 ppm), maduramisin (5 ppm), lasalosid (100 ppm) ve üzüm çekirdeği (%0.5), salinomisin (60 ppm) ve üzüm çekirdeği (%0.5), maduramisin (5 ppm) ve üzüm çekirdeği (%0.5) 6 hafta süreyle yemle birlikteverildi. Çalışma süresi sonunda serum aspartat aminotransferaz (AST), alanın aminotransferaz (ALT), alkalen fosfataz (ALP),protein, albumin kolesterol, trigliserit, ürik asit, glikoz ve kreatinin değerleri incelendi. Üzüm çekirdeğinin belirtilen biyokimyasalparametreler üzerinde herhangi olumsuz bir etkisinin olmadığı gözlendi. Lasalosid'in ALT, trigliserit ve kreatinin düzeylerindeyükselmeye; salinomisin'in ALT, ALP, trigliserit ve kreatinin düzeylerinde yükselme ve albumin düzeyinde azalmaya; maduramisin'in ALT, ALP, trigliserit, ürik asit ve kreatinin düzeylerinde yükselmeye yol açtığı belirlendi. Üzüm çekirdeği+lasalosidverilen grupta ALT, ALP ve trigliserit düzeylerinin düştüğü; üzüm çekirdeği+salinomisin verilen grupta ALT ve trigliserit düzeyinin düştüğü; üzüm çekirdeği+maduramisin verilen grupta ALT, ALP, trigliserit, ürik asit ve kreatinin düzeylerinin düştüğü belirlendi (P<0.05). Lasalosid, salinomisin ve maduramisin'in etlik piliçlerde karaciğer ve böbrek fonksiyonları ile yağ metabolizması üzerinde olumsuz etkilerinin bulunduğu; ancak iyonofor antibiyotiklerle birlikte üzüm çekirdeği verilmesinin bu antibiyotiklerinyol açtığı istenmeyen etkileri azaltıcı etkilerinin olduğu belirlendi.
  • Yükleniyor...
    Küçük Resim
    Öğe
    Effects of vitamin C or vitamin E supplementation on Cadmium induced oxidative stress and anaemia in broilers
    (Ecole Nationale Veterinaire Toulouse, 2010) Çınar, Miyase; Yiğit, Ayşe Arzu; Eraslan, Gökhan
    The aim of this study was to investigate the possible protective effects of vitamins C and E on lipid peroxidation (LPO), antioxidant systems and erythrocyte parameters in broilers chronically exposed to cadmium (Cd). One day old Ross broiler chickens were assigned to 4 equal groups (n = 12) according to the diet regimen; in the control group, birds received basal standard starter and grower diets, in Cd group they were supplemented with Cd (60 mg/kg) and in the 2 other groups, they were supplemented with Cd and with vitamin C (400 mg/kg) or with vitamin E (250 mg/kg) during the 42 clays long experimental period. The Cd exposition induced an oxidative stress characterised by the significant increase in plasma MDA concentrations coupled to significant decreases in enzyme antioxidant SOD (superoxide dismutase), CAT (catalase) and GSH-Px (glutathione peroxidase) activities and in plasma vitamin E, beta-carotene and uric acid concentrations. A moderate regenerative anaemia (low haemoglobinemia, erythrocyte name-ration and haematocrit associated with increase of the mean corpuscular volume) was also observed in the Cd group. Treatments with the vitamins C or E significantly reduced the lipid peroxidation but the antioxidant enzyme CAT and GSH-Px activities and vitamin E concentrations were significantly improved only with the vitamin E supplementation. Furthermore, the both types of vitamin supplementation, but particularly with ascorbate, have significantly increased the haemoglobinemia and the erythrocyte counts. These results clearly showed that vitamins C and E alleviate the oxidative effects of Cd at least partially and that the vitamin E exhibits more powerful antioxidant effects whereas vitamin C corrects more efficiently the anaemia.

| Kırıkkale Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim