Arşiv logosu
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
Arşiv logosu
  • Koleksiyonlar
  • Sistem İçeriği
  • Analiz
  • Talep/Soru
  • Türkçe
  • English
  • Giriş
    Yeni kullanıcı mısınız? Kayıt için tıklayın. Şifrenizi mi unuttunuz?
  1. Ana Sayfa
  2. Yazara Göre Listele

Yazar "Güney, Mehtap" seçeneğine göre listele

Listeleniyor 1 - 1 / 1
Sayfa Başına Sonuç
Sıralama seçenekleri
  • [ X ]
    Öğe
    Süt ineklerinin protein fraksiyonlarına tepkileri
    (2014) Güney, Mehtap; Karslı, M. Akif
    Proteinler, ruminant hayvanlarda mikrobiyal gelişim ve süt üretimini etkileyen en önemli faktörlerdendir. Süt ineklerinde üreme, büyüme ve süt üretiminin sağlanabilmesi, proteinlerin yapıtaşı olan esansiyel amino asitlerin varlığı ile mümkündür. Bu derlemede, ruminant hayvanların protein gereksinimlerinin belirlenmesinde kullanılan protein fraksiyonlarının süt inekleri için önemi, yemlerle alınan azotlu bileşiklerin süt ineklerinde kullanım şekilleri ve bunun süt verimi üzerine etkileri açıklanmıştır. Sonuç olarak; süt ineklerinin beslenmesinde rasyonları oluşturan yemlerde yalnızca ham protein miktarının değil protein fraksiyonlarının da dikkate alınmasının süt ineklerinin yaşama ve verim payı ihtiyaçlarının karşılanması bakımından önemli olduğu belirlenmiştir.

| Kırıkkale Üniversitesi | Kütüphane | Rehber | OAI-PMH |

Bu site Creative Commons Alıntı-Gayri Ticari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile korunmaktadır.


Kırıkkale Üniversitesi, Kırıkkale, TÜRKİYE
İçerikte herhangi bir hata görürseniz lütfen bize bildirin

DSpace 7.6.1, Powered by İdeal DSpace

DSpace yazılımı telif hakkı © 2002-2025 LYRASIS

  • Çerez Ayarları
  • Gizlilik Politikası
  • Son Kullanıcı Sözleşmesi
  • Geri Bildirim